Logo Leids Universiteits Fonds

nl en

Lunchbijeenkomst nalaten

Datum
dinsdag 5 november 2024
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Faculty Club

​​​​​​​Voortleven in de wetenschap

Heeft u wel eens nagedacht over nalaten aan de universiteit? Omdat lang niet al het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek wordt gefinancierd door de overheid, zijn bijdragen van schenkers onmisbaar. Door het Leids Universiteits Fonds op te nemen in uw testament kunnen studenten en wetenschappers ook in de toekomst bijdragen aan een betere wereld.

U laat uw idealen voortleven door een goed doel op te nemen in uw testament. Hoe legt u uw wensen vast? Wat is het verschil tussen een legaat en een erfstelling? Wat zijn de voordelen van nalaten aan een goed doel? We nodigen u graag uit voor een speciale bijeenkomst over nalaten waar onder anderen notaris Bernard Kapma al uw vragen zal beantwoorden. 

Prof.dr. Gisela Terwindt

Deze dag bieden we u niet alleen praktische informatie, maar kunt u ook komen luisteren naar twee inspirerende onderzoekers: Gisela Terwindt, hoogleraar Neurologie, en Wim Voermans, hoogleraar Staats- en bestuursrecht. 

Kopzorgen

Hoofdpijn is voor veel mensen een groot probleem. De Leidse Hoofdpijngroep, geleid door professor Gisela Terwindt, combineert hoofdpijnzorg met innovatief onderzoek. Migraine staat volgens de WHO in de top 10 van meest belastende ziektes. Het kan mensen volledig uitschakelen, leiden tot chronische migraine en zelfs infarcten veroorzaken, vooral bij vrouwen. Daarom richt het LUMC zich op erfelijke en genderspecifieke factoren om betere behandelingen te ontwikkelen. Daarnaast zet de groep sterk in op voorlichting, onder andere via De Hoofdpijnpodcast, om meer bewustzijn te creëren en patiënten te ondersteunen.

Prof.dr. Wim Voermans

Vertrouwen in instituties

De laatste jaren groeit de bezorgdheid over het dalende vertrouwen in de instituties van onze rechtsstaat. Zaken als de toeslagenaffaire, de coronacrisis en de Groninger aardbevingen, samen met polariserende verhoudingen, worden gezien als tekenen van dit afkalvende vertrouwen. Onderzoek bevestigt dat het vertrouwen in de Tweede Kamer en de regering vooral na de coronacrisis sterk is gedaald. Professor Voermans gaat op zoek naar antwoorden: zit het vertrouwen echt in een vrije val, of hebben we te maken met een tijdelijke ‘vertrouwensdip’?

Wilt u een gast meenemen? Geef uw introducé dan op via het aanmeldformulier. 

Datum Dinsdag 5 november 2024
Tijd

10.30 uur: inloop
11.00 tot 13.00 uur: bijeenkomst

Locatie

Faculty Club, Rapenburg 73
Inclusief lunch

Voor wie? Een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp nalaten
Aanmelden (geheel vrijblijvend)  Naar het aanmeldformulier 

​​​​​​​Meer weten?

Vraag geheel vrijblijvend onze brochure over nalaten aan bij relatiemanager Liesbeth van Biezen via dit formulier. Wij sturen de brochure dan naar u toe. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.