Bijeenkomst nalaten
- Frans Osinga
- Annetje Ottow
- Laurens Brinkhorst
- Sylvia van Dorp-Peek
- Datum
- donderdag 6 april 2023
- Tijd
- Bezoekadres
-
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden - Zaal
- Faculty Club
‘Sterrenkunde heeft me altijd geboeid, ook al studeerde ik zelf sociologie. Zo gek is het dus niet dat ik uiteindelijk uitkwam bij een fonds voor sterrenkundig onderzoek toen ik een goede bestemming zocht voor mijn geld. Goed onderwijs en onderzoek kost zoveel geld, het is belangrijk te beseffen dat de overheid alleen dat niet allemaal subsidieert,' vertelt alumna Prieneke van Hoeve.
Het Prieneke van Hoeve PhD Fellowship Fund is bij leven opgericht, maar het is ook opgenomen in haar testament. ‘Ik waardeer hoe ik bij de activiteiten van het LUF betrokken word. Mijn man en ik worden bijvoorbeeld als speciale gast uitgenodigd voor het Sleuteldragersdiner. Maar we zijn ook uitgebreid rondgeleid op de faculteit en hebben de onderzoeker ontmoet die ik steun met mijn fonds. Daardoor ervaar ik heel sterk waar ik het voor doe.’
Voortleven in de wetenschap
Heeft u wel eens nagedacht over nalaten aan de universiteit? Omdat niet al het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek wordt gefinancierd door de overheid, zijn bijdragen van schenkers onmisbaar. Door het Leids Universiteits Fonds op te nemen in uw testament kunnen studenten en wetenschappers ook in de toekomst bijdragen aan een betere wereld.
U laat uw idealen voortleven door een goed doel op te nemen in uw testament. Hoe legt u uw wensen vast? Wat is het verschil tussen een legaat en een erfstelling? Wat zijn de voordelen van nalaten aan een goed doel? We nodigen u graag uit voor een speciale bijeenkomst over nalaten waar notaris Sylvia van Dorp-Peek (BMS Notarissen) antwoord zal geven op deze en andere vragen.
Datum | Donderdag 6 april 2023 |
Tijd |
10.30 uur: inloop |
Locatie | Faculty Club (inclusief lunch) |
Voor wie? | Een ieder die geïnteresseerd is in het onderwerp nalaten |
Aanmelden (geheel vrijblijvend) | Naar het aanmeldformulier |
Naast de praktische informatie die we delen, kunt u luisteren naar dr. Frans Osinga, bijzonder hoogleraar War Studies.
Duider van oorlog
Frans Osinga is naast zijn hoogleraarschap bij de Universiteit Leiden ook verbonden aan de Nederlandse Defensie Academie. Hij is geregeld te zien en te horen in de media − waaronder NPO Radio 1, RTL Nieuws en De Volkskrant − om de ontwikkelingen in Oekraïne van context en duiding te voorzien. Voor zijn academische carrière was Osinga gevechtsvlieger bij de Koninklijke Luchtmacht en werkzaam voor de NAVO.
Voorzitter van het College van Bestuur van de universiteit Annetje Ottow vertelt u graag meer over het belang van steun voor innovatief, excellent en onafhankelijk onderwijs en onderzoek. Daarnaast zal alumnus en oud-politicus Laurens Jan Brinkhorst met u delen waarom hij het LUF steunt.
Wilt u een gast meenemen? Geef uw introducé dan op via het aanmeldformulier.
Meer weten?
Wilt u nú al meer weten over nalaten aan de universiteit, vraag dan geheel vrijblijvend onze brochure aan bij relatiemanager Liesbeth van Biezen via dit formulier. Wij sturen de brochure – waarin u onder andere meer leest over Prieneke van Hoeve – dan naar u toe.